Pages

Thursday, March 10, 2011

10/3/2011-bola sepak


Assalamualaikum...urmm....da lame tak post blog....bz ekpown...dah dua ary OT....7/10 ngn 8/10 dan semalam gi men futsal blik pkul 12.30 malam.....bselah...orang bz...nak buat camne kan..hihihk..

Okey...minggu nie nak citer pasal bola...bley..tajuk yang kebanyakan pompuan benci..ye la...bagi isteri yang ada suami minat tengok bola(men tak pandai pown..hahhaa)...selalu tergangu...dek kerana suaminya,,,menjerit malam2...nak tengok drama melayu pown tak boley...ada tu bangun pukol 3-4 pagi semata2 nak tengok team mereka men(bangun Qiamullai xper gak)....lau bagi mak2 plak...ada anak yang suka tengok bola juga boleh menyebabkan penyakit darah tinggi..sama macam kes tadi...berebut nak tengok drama ataupun punca mereka tidow mereka asyik terganggu..hahaha..nak buat macam mana dan minat...tak boleh nak halang..peminat fanatik la katakan...

Tapi...bola sepak sebenarnya banyak faedahnya...playing the game make we work together for wi the game...tengok bola kadang2 juga dapat mengeratkan silaturahim antra kita..ye la..minat pasukan sama...sembang pown pasal bola jer..hahhaha

Tapi kadang2,,,biasanya kecenderungan memilih team bola yang diminati sebenarnya boleh menilai personaliti sesorang(melalui pemerhatian dan pengalaman..hahhaha)...selalunya bagi sesiapa yang meminati manchester United(MU) ataupun Real Madrid adalah seorang yang lebih aktif,suka menonjol,belagak sikit, dan suka meninggi diri....manakala bagi yang meminati pasukan Chelsea dan Barcalona..biasanya dia adalah seorang yang agak pasif,pendiam,suka merendah diri, tidak membangga diri...dan bertanggungjawab(entah betol atau tidak...hahaha..uat bijok jer nie...)..kenape sya berkata begitu..kerana kebanyakan player dari MU dan Real Madrid lebih bersikap elitis, belagak dan suka popular...contohnya nama2 seperti Rooney,Ronaldo,Nani, dan ramai lagi...namun berlainan pula dengan player dari kelab Chelsea dan Barcalona...lebih merendah diri, dan tidak belagak...cotohnya Messi,Drogba,Lampar,Iniesta dan Xavi....hahahah...jangan marah...sakadar pendapat...

Okeyla..sampai disini saja untuk hari ini...supportlah team negara kita dan negeri kita..pe pown..tahniah kepada Barcalona kerana menewasakn Arsenal... dan tahniah kepada Malaysia keran menewaskan pakistan..hihik

No comments:

Post a Comment